Černou komedii Neběhej s nůžkama v ruce opět představí Divadlo v Lidovém domě

03.12.2021 14:46

VSETÍN - Komedii plnou záhadných postav a nečekaných rozuzlení Neběhej s nůžkama v ruce amerického autora Michaela Mc Keevera představí po více než roce na své scéně členové vsetínského Divadla v Lidovém domě (DvLd). Představení nabité černým humorem s hororovými prvky odehrají divadelníci v sobotu 4. prosince v 19 hodin jako obnovenou premiéru. DvLd přináší divákům po několikaměsíční pauze úspěšnou inscenaci amerického autora Michaela McKeevera.
„Moc se těšíme, že ji opět zahrajeme. Milovníci chytrého humoru anglosaského typu si přijdou určitě na své. Navíc je v inscenaci idea, že bude líp. A v dnešní době je taková myšlenka hned po humoru lékem, který si všichni potřebujeme aplikovat denně,“ uvedla tajemnice DvLd Vsetín Renata Trličíková.
Inscenace zavede diváky do motelu v arizonské poušti. Hlavní hrdina Charlie v podání Pavla Rejmana se během jednoho ze svých dalších útěků před světem a sebou samým setkává se záhadnými i reálnými postavami, díky nimž nachází smysl života a odvahu jej žít naplno. Navzdory vážným tématům, o kterých inscenace pojednává, jde ale především o výjimečnou komedii.
„Mohu prozradit, že hra skvěle mísí žánry. Prolíná se v ní vážné s komickým. Odráží skutečné věci ze života a zároveň se na ně dívá s nadsázkou,“ vysvětlil režisér David Vacke.
Vsetínský soubor si ke spolupráci na novém představení přizval herce Miroslava Urubka, který má domovskou scénu v Divadle Jana Honsy v Karolince. „V komedii hraji trochu záhadnou postavu Wallyho. Moje postava skutečně nese určité tajemství, které se během představení odkryje,“ řekl Miroslav Urubek.

V dalších rolích se představí Pavel Rejman jako Charlie, Kateřina Mrlinová zahraje Nell, Mirka Kocůnová se představí v roli Kiki a Marcel Hanzal jako Travis.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Divadlo v Lidovém domě