Cenu za nejlepší video o České republice získala Destinační společnost Valašsko

26.03.2022 07:05

VSETÍN - Destinační společnost Valašsko získala v soutěži Tourfilm 2022 hlavní cenu v kategorii Mezinárodní soutěž – tradice 2022 s videospotem o zimním Valašsku. Ocenění převzala na veletrhu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD ředitelka Destinační společnosti Valašsko Martina Hovořáková.
Odborná porota vybírala z 50 videospotů z 10 zemí světa a hlavní cenu v kategorii tradice udělila právě Destinační společnosti Valašsko.
„Atraktivní záběry, emotivní narativ, generační propojení, tradice a poetika. Jedna jediná minuta stačí k tomu, abyste si řekli, to chci na tom místě také prožít. Proto jsem hodnotila spot Destinační společnosti Valašsko vysokou známkou," uvedla k videospotu propagujícím zimní Valašsko porotkyně a ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism ve Španělsku Markéta Lehečková. 
„Kilometry upravených běžkařských stop, široká nabídka lyžařských areálů, nezapomenutelné Pustevny se znovuzrozeným Libušínem, chuť a vůně valašských frgálů, ale i kus tradice a historie, které na Valašsku může objevit každý, kdo jej navštíví, jsou esencí zimního videa o Valašsku,“ řekla Martina Hovořáková z Destinační společnosti Valašsko, která vítězný spot v kategorii Tradice do soutěže přihlásila. 
„Cílem našeho zimního videa bylo návštěvníkům nabídnout ochutnávku napříč celým Valašskem s tím, že každý si může u nás najít a prožít to, co má rád a cítit se doslova jako v pohádce,“ dodala ředitelka destinační společnosti.
Soutěž vyhlásila agentura CzechTourism na počátku letošního roku pro české i zahraniční tvůrce, kteří svými spoty propagují Českou republiku. Vítězný videospot Valašsko WINTER můžete zhlédnout ZDE.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Destinační společnost Valašsko