Centrum dopravního výzkumu zve veřejnost na představení vize dopravy ve Zlíně v roce 2035

26.03.2022 07:45

ZLÍN - Strategický plán udržitelné městské mobility Zlín (SUMP Zlín - Sustainable Urban Mobility Plan), má vytvořenu vizi mobility pro rok 2035.
„Představení návrhové dílčí části SUMP se uskuteční v pondělí 28. března od 17 hodin v zasedací místnosti Dominika Čipery budovy radnice na náměstí Míru 12. Srdečně zveme veřejnost k účasti a společné diskuzi v oblasti návrhů dopravy a mobility města Zlín,“ řekl Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
Od této vize se odvíjejí cíle a jednotlivá návrhová opatření, která jsou obsažena ve scénářích toho, jak doprava v roce 2035 může různými směry vizi mobility naplnit.
„Návrhová opatření mají postupně vyřešit současné nedostatky v dopravním systému města. Vedle infrastrukturních opatření jsou v dokumentu obsažena také opatření systémová a organizační. Kombinací jednotlivých opatření a jejich propojení má za cíl přinést městu řešení, které bude v dopravě co nejvíce udržitelné a podpoří aktivní mobilitu a veřejnou dopravu jako dostatečnou alternativu k užívání automobilu na cesty městem:“ informoval Tomáš Melzer. 
Dokument SUMP je pro města nad 40 000 obyvatel potřebný také z hlediska možnosti čerpání finančních prostředků v novém programovém období. V případě města Zlína je zpracovatelem brněnské Centrum dopravního výzkumu.

Text a foto: Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína