Centrálu cestovního ruchu Východní Moravy vede nová ředitelka Zuzana Vojtová

01.03.2021 14:33

ZLÍNSKÝ KRAJ – Novou ředitelkou Centrály cestovního ruchu Východní Moravy (CCR VM) byla jmenována Zuzana Vojtová. Na základě výběrového řízení a doporučení výběrové komise o tom rozhodla správní rada CCR VM. Zuzana Vojtová tak ve funkci od 1. března  nahradí dosavadní ředitelku CCR VM Petru Psotkovou.
„Paní Zuzana Vojtová je uznávanou odbornicí v oblasti cestovního ruchus dlouholetými bohatými zkušenostmi. Jsme proto velmi rádi, že se nám podařilo ji získat do našich řad a věříme, že nám pomůže navázat na dosavadní práci Centrály cestovního ruchu Východní Moravy a dále rozvíjet turistický potenciál Zlínského kraje,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub, odpovědný za cestovní ruch.
„Cestovní ruch považujeme za jednu z klíčových oblastí a i přes jeho současný výrazný útlum způsobený koronavirovou pandemií nesmíme společně přestat pracovat najeho dalším rozvoji. Mezi hlavníúkoly nové paní ředitelky bude patřit zintenzivnění komunikace a spolupráce mezi Centrálou a čtyřmi oblastními destinačními managementy ve Zlínském kraji, které ona sama označila za jednu ze svých priorit,“ zdůraznil náměstek hejtmana.
Zuzana Vojtová absolvovala magisterský obor Etnografie a folkloristika na Masarykově univerzitě v Brně. Celou svou profesní kariéru zasvětila kultuře a především cestovnímu ruchu. Celkem 12 let působila jako ředitelka společnosti Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, kde bylo pod jejím vedením realizováno 32 projektů zaměřených na kulturní bohatství regionu. Po dobu osmi let byla předsedkyní Asociace organizací cestovního ruchu. Za svoji činnost získala v roce 2012 ocenění Osobnost cestovního ruchu České republiky a v roce 2018 ocenění za osobní dlouholetý a trvalý profesionální přínos cestovnímu ruchu České republiky.
Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, založená v roce 2007Zlínským krajem, koordinuje rozvoj, propagaci a prezentaci cestovního ruchu ve Zlínském kraji a zaměřuje se na maximální využití jeho turistického potenciálu. Jejím posláním je zvýšit návštěvnost kraje v jeho jednotlivých turistických oblastech a vytvářet síť partnerství v sektoru cestovního ruchu.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj