Cena města za rok 2022 byla udělena Milanu Hambálkovi a Anneliese Přikrylové

03.12.2022 09:04

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dlouholetý pedagog a historik Milan Hambálek a pedagožka a bývalá předsedkyně Klubu seniorů Anneliese Přikrylová jsou držitelé Ceny města za rok 2022. Obě ocenění předalo vedení města držitelům na slavnostním galavečeru ve středu 30. listopadu ve Ville Rosenaw v Rožnově pod Radhoštěm.

„Dlouholetý pedagog a historik Milan Hambálek za více než čtyřicetileté působení v pedagogickém sboru se velmi aktivně zapojoval do života školy. Byl dlouholetým režisérem a organizátorem divadelních představení a výrazně se podílel na organizace historicko-geografických exkurzí studentů do zahraničí. Ocenění mu bylo uděleno zejména za dlouhodobou mimořádnou činnost pro město, zejména za práci s dětmi a mládeží a také za práci v oblasti kulturní a společenské. Druhou oceněnou se stala Anneliese Přikrylová, která byla od roku 2008 do ledna 2022 předsedkyní Klubů seniorů. Za jejího vedení získal klub několik ocenění a vyvíjel mnoho aktivit v oblasti kulturní, sportovní, společenské i poznávací,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Letošní oceněné pojí hned několik věcí. Obajsou to pedagogové a opět se ukazuje, že vzdělání je v dnešní době ještě důležitější než kdy jindy. Spojuje je však také láska k našemu městu a regionu a také obrovská pracovitost. Musím říct, že i dnešní doprovodný program, který si připravili jak bývalí studenti pana Hambálka, tak kolegové paní Přikrylové, jen podtrhl to, jak moc si těchto osobnosti vážíme,“ řekl starosta města Jan Kučera.

Cena města se letos udělovala již popáté. V minulosti si cenu převzali například spisovatel Richard Sobotka, malíř Miloš Šimurda, bývalý Generální ředitel rožnovské společnosti ON Semiconductor Vladislav Chmelař, dlouholetý pracovník Valašského muzea v přírodě Jiří Langer nebo zakladatel a majitel firmy Remak Jan Měrka.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm