Čaje se slivovicí ovlivnily majitele garáže, jenž nahlásil ztrátu půl milionu korun

14.02.2023 13:25

ZLÍN – Krádež půl milionu korun z garáže oznámil policistům v minulých dnech dvaasedmdesátiletý muž ze Zlína. Jenže jak se později ukázalo, v době oznámení byl značně ovlivněn alkoholem, který v té době koloval v jeho těle. Příčinou jeho stavu bylo ranní popíjení čajů se slivovicí.
„Muž sdělil policistům, že při ranní prohlídce své garáže ve Zlíně, kde měl mimo jiné uschováno půl milionu korun, zjistil, že jeho celoživotní úspory chybí. Z krádeže podezíral svou o šest let mladší přítelkyni, s níž žije ve společné domácnosti. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu,“ informovala dnes Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Přítelkyně údajně okradeného muže policistům řekla, že muž určitě neměl úspory uschované v garáži a že mají občas spor ohledně financí, nicméně mu žádné peníze nevzala. „Kriminalisté ohledali místo činu, odebrali stopy a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež s trestní sazbou až pět let odnětí svobody.
Hned následující den se ale muž probudil s čistou hlavou a přišel na policejní oddělení vysvětlit, že si předchozí den dal hned zrána několik čajů se slivovicí, což ovlivnilo jeho zdravý úsudek. Úspory našli společně s přítelkyní doma, žádné peníze se mu tedy neztratily. Své přítelkyni se omluvil,“ vysvětlila policejní mluvčí a dodala, že policisté případ krádeže odložili, protože se skutek nestal.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje