Bývalý reprezentant Poborský vyzdvihl přístup Zlínského kraje ke vzniku fotbalových akademií

14.02.2021 13:14

ZLÍNSKÝ KRAJ – Druhého jednání ke vzniku fotbalových akademií ve Zlínském kraji se na krajském úřadě mimo jiné zúčastnil také vzácný host – bývalý fotbalový reprezentant a garant projektu regionálních fotbalových akademií Karel Poborský.
„Zlínský kraj je jediným krajem v České republice, který nám aktivně vychází vstříc ve vybudování mládežnických fotbalových akademií v kraji a chce se podílet na sportovním vývoji mládeže,” vyzdvihl přístup Zlínského kraje Karel Poborský.
Pokud se podaří fotbalové akademie v klubech FC Fastav Zlín a 1. FC Slovácko vybudovat, může do nich přitéct až 10 milionů korun ročně.„Chceme se aktivně podílet na rozvoji mladých sportovců ve Zlínském kraji. Jsem rád, že oba kluby tuto myšlenku podporují a rivalita zůstává pouze na hřišti,“ uvedl radní Zlínského kraje Jiří Jaroš, zodpovědný za oblast mládeže a sportu.
Již před tí, řekl hejtman Zlínského kraje v neformální diskusi, že by si přál, aby oba ligové celky z Uherského Hradiště a Zlína začaly spolupracovat a společně se podílely na výchově mladých hráčů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj

Pod foto: Jiří Jaroš a Karel Poborský (vpravo).