Burza práce a přehlídka středních škol ve Vsetíně

19.10.2022 13:05

VSETÍN – Především žákům základních škol a jejich rodičům, studentům závěrečných ročníků středních škol a zástupcům široké veřejnosti, kteří hledají pracovní uplatnění, je určena Burza práce a přehlídka středních škol Vsetín. Dvoudenní akce začala dnes v Domě kultury Vsetín a potrvá do zítřka.
„Na veletrhu se představí 20 zaměstnavatelů z okresu Vsetín a 36 středních škol ze Zlínského, Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Cílem akce je propojit nabídku a poptávku na pracovním trhu. Zároveň nabízí jedinečnou možnost oslovit na jednom místě hned několik zaměstnavatelů,“ uvedla Kateřina Beránková, tisková mluvčí ÚP ČR.
„Volba vhodného povolání a zvážení budoucího rozvoje i uplatnění je správným krokem k prevenci nezaměstnanosti. A právě to, jak velké jsou šance na získání práce po absolvování školy, by mělo být jedním z hlavních vodítek při výběru studijního oboru. Návštěvu obdobných akcí určitě doporučujeme všem žákům druhého stupně základních škol, kteří si tak mohou s předstihem začít vytvářet nezávaznou představu o svém budoucím zaměření,“ shrnul ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR ve Vsetíně Stanislav Rudolf.
Budoucí středoškoláci se mohou těšit na řadu aktivit, které pro ně připravují jak firmy, tak školy, a seznámit se s daným oborem či profesí. Nedílnou součástí bude i bohatý doprovodný program, kde mohou návštěvníci shlédnout např. ukázku sebeobrany, využití malířských šablon nebo výcvik psů.
Ve Vsetíně má veletrh práce a vzdělávání dlouholetou tradici, kterou dočasně přerušila přijatá proti pandemická opatření. Na poslední realizovaný ročník (2019) zavítalo téměř 2000 návštěvníků.
Veletrh organizuje Kontaktní pracoviště ÚP ČR ve Vsetíně a Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o. p. s. v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín