Broučci opět rozzáří Vsetín

29.09.2022 12:10

VSETÍN - Broučci, oblíbená akce pro děti pořádaná Diakonií Vsetín se uskuteční v centru města i letos, a to v pátek 30. září. Sraz účastníků je v 18.30 hodin před radnicí na Svárově, doprovodný program však začíná již o hodinu dříve.
„Věříme, že i po sedmnácté uděláme radost vsetínským dětem, ba celým rodinám,“ řekl Dan Žárský, ředitel Diakonie Vsetín „Těší nás, že Broučci už patří mezi vsetínské tradice. Máme radost, že si akci oblíbily nejen rodiny využívající naši službu Mozaika či Rubikon, ale mnoho rodin s dětmi ze Vsetína a blízkého okolí,“ dodal ředitel.
Diakonie zve účastníky před městský úřad v pátek 30. září již na 17.30 hodin, aby si vyrobili krovky, tykadla, nebo si nechali namalovat broučkovský obličej. Kdo nechce nechat výrobu kostýmu až na den akce, může si jej připravit s předstihem doma.
„Také letos totiž organizátoři ocení tři nejkrásnější kostýmy a tři nejhezčí lampiony. Broučky a berušky poté čeká procházka s lampiony Panskou zahradou i závěrečný ohňostroj u vsetínského zámku,“ sdělila Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí. 
Akce Broučci je připomínkou knihy Broučci Jana Karafiáta, který působil 20 let jako farář Českobratrské církve evangelické v nedaleké Velké (dříve Hrubé) Lhotě. 
Záštitu nad akcí Broučci převzal starosta Vsetína Jiří Růžička, podpořila ji také řada firem ze Vsetína a okolí, Alcedo i Muzeum regionu Valašsko.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín