Brankář Stanislav Dostál prodloužil smlouvu se zlínským klubem

02.01.2021 14:19

ZLÍN - Vedení zlínského Fastavu se dohodlo ještě před koncem roku 2020 na prodloužení spolupráce s brankářem Stanislavem Dostálem. „Zlínský odchovanec prodloužil svou budoucnost na zlínské Letné do léta roku 2023,“ uvádějí klubové webové stránky.
Dostál odstartoval ligovou kariéru ve zlínském dresu již v roce 2008, kdy se stal v domácím duelu s olomouckou Sigmou nejmladším brankářem ligy ve věku sedmnáct let, čtyři měsíce a devatenáct dní. O dva týdny překonal tehdejší rekord Petra Čecha.
Ve zlínském dresu prošel druhou ligou, v sezoně 2014/15 pomohl k postupu do nejvyšší soutěže a o dva roky později oslavil vítězství v českém poháru MOL Cup. V červnu 2017 přispěl k zisku další trofeje, po zdolání Slovanu Bratislava oslavil i zisk premiérového Česko-slovenského Superpoháru. V sezoně 2017/2018 si zachytal v základní skupině Evropské ligy, do které Zlínští postoupili díky vítězství v poháru. 
Po návratu trenéra Bohumila Páníka se stal jistotou zadních řad ševců a v dosavadní sezoně nastoupil do všech 13 duelů. Ten poslední však pro zranění v obličeji nedochytal.
V letošní sezoně zaznamenal tři vychytané nuly. Těsně před koncem uplynulého roku se s vedením klubu dohodl na pokračování svého angažmá ve zlínském klubu.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: FC Fastav Zlín