Bouřka a vítr zaměstnaly hasiče na území celého Zlínského kraje

17.06.2022 07:11

HZS ZLÍNSKÉHO KRAJE - Jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů odstraňovaly následky čtvrtečního větru a bouřky ve všech okresech Zlínského kraje po dobu tří hodin. Během silných poryvů větru došlo pouze k materiálním škodám. Dramatická byla ze začátku i situace v obci Zahnašovice, kde strom spadl na osobní automobil, v němž jela maminka s dítětem. Naštěstí se nikdo z nich nezranil.
„Nejvíce výjezdů bylo v okresu Kroměříž, a to 14. Z toho pět výjezdů bylo k poškozeným střechám, sedm výjezdů k odstranění spadlých stromů a ve dvou případech vyjeli hasiči k odstranění bláta ze silnice a čerpání vody z rodinného domu. Na Zlínsku jsme vyjeli ve třech případech k odstranění stromů a v jednom případě k poškozenému semaforu,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
V okrese Uherské Hradiště měli hasiči tři výjezdy k odstranění stromů a jednou jeli k čerpání vody z podjezdu. Na Vsetínsku vyjížděli pouze jednou k odstranění spadlého stromu přes komunikaci.
„Kvůli poškození střechy jsme zasahovali v Kroměříži na budově gymnázia, kde střešní šablony vlivem silného větru padaly na zem a na automobily. K viditelnému poškození aut nedošlo. V Žopech vítr posunul a poškodil konstrukci střechy rodinného domu. Ve Zborovicích na bytovém domě byla poškozena izolační fólie na střeše a komín. V Holešově došlo k poškození plechové krytiny na budově čokoládovny. Zde hrozil pád na hlavní silnici. Na místě zasahovala lezecká skupina hasičů s výškovou technikou. V průmyslové zóně Holešov došlo k poškození izolační krytiny na budově ubytovny,“ vyjmenoval Roman Žemlička.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje