Boj o jednu nemocnici a zdravotnictví v kraji konečně vrcholí ?

19.06.2019 08:27

ZLÍN - Nebo ne ? Pondělní desetihodinové velmi rušné jednání krajského zastupitelstva rozřešení nenašlo. Po osmnácté hodině to vypadalo, že už rozhodnutí padne. Hejtman si ovšem spočítal, že zřejmě ne tam kam by on chtěl. Vyhlásil desetiminutovou přestávku pro jednání klubů, protáhla se na hodinu a půl. Situace pro něj začala být zřejmě jiná než očekával. Našel řešení v tom, že zastupitelstvo bude pokračovat v pátek od osmi hodin. Získal čas přesvědčit aspoň někoho z oponentů, aby se přiklonil na jeho stranu.

Zastupitelstvo má 45 členů, potřebuje tedy hlasy 23 zastupitelů. Rozhodování o tom jestli postavit novou nemocnici na zelené louce v Malenovicích nebo pokračovat v modernizaci stávající Krajské nemocnice T.Bati  není vůbec jednoduché. Ukazuje na to i fakt, že ani vládnoucí koalice tedy KDU ČSL, ANO, ODS a STAN v tom nemají jasno.

Shodou okolností jsem byla den po té na setkání se spolužáky. Dost se jích dívalo na přímý přenos a tak diskuze na toto téma byla velmi bouřlivá. I když žijeme v systému parlamentní demokracie, přece jen je někdy dobré se zeptat lidí co si o daném problému myslí. A mí kamarádi dali jednoznačně najevo, že o tak velké investici, která zadluží kraj na několik desetiletí by nemělo rozhodovat pouze 23 lidí. Oni by dali přednost pokračování rekonstrukce a modernizace stávající KNTB.

J.Bubeníková   
Ilustrační foto: Archiv KNZ