Blíží se uzávěrka literární soutěže pro mladé spisovatele

28.10.2022 10:46

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město Valašské Meziříčí ve spolupráci s místní knihovnou a kulturní komisí letos vyhlásilo už 24. ročník Literární soutěže Miroslava Kabely. Určena je pro mladé spisovatele a spisovatelky ve věku od 13 do 20 let, kteří mohou svá díla zasílat na e-mail aubrechtova@muvalmez.cz do pondělí 31. října.

„Oblíbená soutěž cílí na děti a mládež z Valašského Meziříčí, mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a studenty škol působících na území města. Soutěží se ve dvou kategoriích, a to děti od 13 do 15 let a mládež od 16 do 20 let. Na všechny čekají společná témata, kterými jsou: 1) HarryPotter – 8. díl – Návrat do Bradavic, 2) Svět 2022 – aneb jak to vidím já, 3) Dům, ve kterém budu bydlet, svět, ve kterém budu žít a 4) Vánoční pohádka,“ uvedl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Autoři mohou svá díla zasílat na e-mail aubrechtova@muvalmez.cz až do pondělí 31. října. Hodnocení se ujme odborná porota v čele se spisovatelkou Alenou Mornštajnovou, kterou doplní Alena Dobešová, Jana Černocká a Zdeňka Smahlová. Na tři nejlepší v obou kategoriích čeká zajímavá finanční odměna. Vyhlášení výsledků proběhne v prosinci v Městské knihovně Valašské Meziříčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZ