Bezbariérové úpravy hlavního vstupu na polikliniku jsou dokončené

25.12.2022 10:13

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Návštěvníci Valašskokloboucké polikliniky mají snazší přístup do hlavní (tzv. „staré“) budovy. „Práce na bezbariérových úpravách jejího vchodu se po několika týdnech završily, a tak mohou lidé přicházet po pohodlném bočním chodníku na rozšířenou podestu a přidržet se při tom nového zábradlí. V blízké době se ještě plánuje i výměna hliníkových vstupních stěn a instalace nových dveří,“ uvedla Lenka Zvonková, kloboucká tisková mluvčí.
„Během stavebních prací se venkovní schody předsunuly před budovu tak, že chodník od lékárny ústí přímo na podestu před vstupem. Původní nástupní plocha se tak prodloužila o 2,5 metru. Chodník je bezbariérový, s odpovídajícím sklonem a šířkou 1,5 m. Podestu, schody i chodník lemuje nové zábradlí a přede dveřmi je doplněná také nová čistící zóna,“ popsal úpravu Aleš Fiala, ředitel Valašskokloboucké polikliniky. „Věříme, že tato úprava přispěje k většímu komfortu hlavně pro návštěvníky s omezenou pohyblivostí, pro seniory nebo pro maminky s kočárky,“ dodal.
Těmito stavebními pracemi však ještě rekonstrukce hlavního vchodu nekončí. V současné době je v přípravě projekt výměny dvou zastaralých ocelohliníkových stěn za novou celoprosklenou stěnu z hliníkových profilů. Manuálně otevírané dveře budou také nahrazeny moderními dveřmi s automatickým otevíráním.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vlašské Klobouky