Beskyd rallye Turzovka historických vozidel zavítá do Vsetína

26.07.2023 15:12

VSETÍN - Ve dnech 27. – 30. července projedou Valašskem účastníci 26. ročníku Beskyd Rallye Turzovka historických vozidel. V rámci druhé etapy, která se jede v pátek 28. července, zavítají také do Vsetína.
„Letošní ročník Beskyd rallye Turzovka si za centrum dění zvolil obec Bílá, kde proběhne ve čtvrtek 27. července prezence účastníků a následně prolog po okolních horských cestách. O den později se historická vozidla vydají přes Rožnov pod Radhoštěm směrem ke Vsetínu, kam by měla dorazit v 10.30 hodin. Veřejnost si je na Dolním náměstí bude moci prohlédnout až do 13.30 hodin. Poté budou pokračovat přes Horní Vsacko zpět na Bílou,“ informovala Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Sobotní etapa zavede účastníky rallye například do Frýdlantu nad Ostravicí, Třince, slovenské Turzovky a odtud zpět do Bílé. Tam je na neděli 30. července plánován rozlučkový program.
„Na účastníky čeká trasa o délce celkem zhruba 250 kilometrů. Na startovní listině je přihlášeno 135 posádek historických vozidel ze Slovenska, České republiky, Německa, Rakouska, Polska, Francie a Velké Británie,“ doplnil za pořadatelský tým Václav Dostálek.     Upozorňujeme, že z důvodu konání akce dojde k dočasné uzavírce Dolního náměstí pro dopravu a z ní vyplývajícího přesunu zastávky Vsetín, Dolní náměstí pro oba směry na ulici Na Příkopě ( po celý pátek 28. července), pro MHD i příměstskou dopravu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín