Berani v oslabené sestavě nestačili na lídra soutěže

13.02.2023 09:11

ZLÍN - Zlínskou kabinu zasáhla marodka a Berani vyjeli do zápasu bez čtyř důležitých útočníků. Přesto byli Berani od začátku utkání aktivnějším týmem, šance Sedláka, Gazdy nebo juniorů Čechmánka a Sadovikova však brankou neskončily.
K prvnímu výraznějšímu tlaku se hosté dostali v předposlední minutě, skrytá střela Daniela Poizla (0:1) bez teče zaplula do branky zlínských Beranů a poprvé změnila skóre utkání. Berani se obratem pustili do tlaku, který vedl k vyloučení Třebíče.
Ve druhé třetině pokračoval tlak zlínských, kteří se dostávali do dalších slibných, šancí a ke gólu chybělo v několika případech jen velmi málo. Ve druhé polovině se konečně zlínští dočkali, puk v předbrankovém prostoru dorazil Michal Gago (1:1).
Ve druhé polovině druhé třetiny se do útoku dostávali více i hosté. Všechny šance však pochytal Daniel Huf, který dokázal vychytat také všechny střely během obávané přesilové hry Třebíče.
Cestu za body si domácí zkomplikovali hned na začátku třetí třetiny, kdy po krásné přihrávce Matěje Nováka branku vstřelil Ladislav Bittner (1:2). Následně se zajímavých šancí dostával Pavel Kubiš a Martin Lang, ale na brankaře Třebíče nevyzráli.
Třebíčtí ukázali následně vysokou efektivitu v zakončení, kdy osm minut před koncem utkání vstřelil branku Matěj PSOTA (1:3), který dokázal využít odraženého puku před brankou. Následně opět měli více ze hry Berani, ale brankaře hostů nedokázali překonat ani v následné hře bez brankáře. Příští utkání hrají zlínští hokejisté ve středu 15. února v Litoměřicích.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z utkání: PSG Berani Zlín