Berani porazili prostějovské Jestřáby až v nájezdech

06.11.2022 09:17

PROSTĚJOV/ZLÍN - Hokejisté PSG Berani Zlín vyhráli v sobotu 5. listopadu v 19. kole Chance ligy v Prostějově až v samostatných nájezdech a vezou z Hané výhru za dva body, ale o jeden bod zbytečně přišli. Berani ještě v 54. minutě vedli 5:2, ale houževnatí Jestřábi přidali během necelé minuty dva góly a vyrovnávací gól vsítili zásluhou Romana Vlacha 71 vteřin před koncem základní hrací doby. Syn zlínského hlavního trenéra se stává katem Beranů ve vzájemných zápasech, neboť v úvodním souboji pomohl k výhře Prostějova 2:1 po prodloužení na zlínském ledě dvěma góly.
Pětiminutové prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak dramatický duel rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se štěstí nakonec usmálo na stranu hokejistů Zlína, kteří vybojovali bonusový bod. Nejlepším hráčem na straně vítězů byl prostějovský odchovanec Antonín Honejsek, který dal dva góly a rozsekl souboj vítěznou trefou v nájezdech. Další branky přidali Denis Kindl, Šimon Frömel, Pavel Kubiš a Jiří Ondráček.
Zlín hraje nejbližší dva zápasy na domácím ledě, v pátek 11. listopadu změří síly s Přerovem, o dva dny později se utká s Třebíčí.
Vlastimil Langer
Foto z utkání: HC PSG Berani Zlín