Benefiční koncert na střeše Obchodního domu pomůže nemocné holčičce, zazní „barokní Beatles“

15.05.2022 15:20

ZLÍN – Galerie Desítka na střeše Obchodního domu Zlín bude v neděli 15. května od 18 hodin hostit mimořádnou akci - benefiční koncert Beatles go for baroque. Hlavním pořadatelem je spolek Srdce na pravém místě, který již od roku 2014 podporuje handicapované děti a jejich rodiny.

„Na koncertě zazní slavné melodie legendárních Beatles v netradičním provedení zlínského komorního orchestru Concertino pod vedením Miroslava Křivánka,“ informovala Martina Žáčková, tisková mluvčí Obchodního domu Zlín.

Výtěžek formou dobrovolného vstupné poputuje ve prospěch rodiny handicapované Ivky Adlové z Valašských Klobouk. Holčička se narodila s rozštěpem páteře a původní prognózy hovořily o tom, že nikdy nebude chodit. Díky mnoha rehabilitačním a pohybovým terapiím a úsilí rodičů se rodině daří s touto nepříznivou diagnózou bojovat. Dnes již pětiletá holčička díky usilovné péči dokonce v omezeném rozsahu chodí.

„Koncert pomůže k získání prostředků na automobil pro to, aby mohla rodina pokračovat v častých cestách k terapeutům na různých místech na Moravě a v Praze,“ dodala Martina Žáčková.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Obchodní dům Zlín