Baťův region láká návštěvníky

18.04.2024 09:39

Turistický produkt Baťův region byl symbolicky představen 3. dubna v den narození Tomáše Bati. V tento den byl také spuštěn web www.batuvregion.cz. „Přináší přehlednou nabídku a propojení atraktivit a míst spojených s baťovskou historií, od ikonického Baťova mrakodrapu až po památník Tomáše Bati nebo Baťův kanál. Na tomto turistickém produktu více než rok pracovalo DMO Zlínsko a Luhačovicko s městem Zlín, Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy a jednotlivými turistickými cíli,“ uvedl Petr Michalec z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.
Turisté a návštěvníci Zlínského kraje již nebudou muset hledat informace na různých místech, ale budou je mít přehledně seřazené a aktualizované v jednom online rozcestníku. Tato platforma bude doplněna o další tipy na výlety s baťovskou tematikou na sociálních sítích nebo v novémtištěném průvodci po baťovských místech nejen ve Zlíně, ale v celém Zlínském kraji, kde je patrný Baťův odkaz.
Partnery projektu jsou provozovatelé turistických cílů, kterých se to bezprostředně týká, ale také mnoho partnerů z veřejného i soukromého sektoru, kterým je baťovské myšlení vlastní. Například Univerzita Tomáše Bati, Zlínský architektonický manuál ale také Obchodní dům Zlín, Hotel Tomášov, Interhotel Zlín, provozovatelé kaváren, bister a podniků sídlící v baťovských budovách a celá řada turistických cílů s baťovskou tematikou.
Jako partner projektu se Centrála cestovního ruchu Východní Moravy zapojila do snahy o propojení veřejného a soukromého sektoru s cílem podpořit rozvoj turistického ruchu v regionu.
„Společně s ostatními partnery projektu se zaměříme na prezentaci Baťova regionu prostřednictvím online platformy a tištěného průvodce, které budou poskytovat turistům kompletní přehled o baťovských památkách a atrakcích.“ řekl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch.
„Naše spolupráce na rozvoji turistického produktu Baťův region je důležitým krokem směrem k posílení turistického ruchu na Východní Moravě. Jsem přesvědčen, že ucelená baťovská nabídka Baťův region přiláká nejen domácí, ale i zahraniční návštěvníky.“ doplnil Lubomír Traub.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy