Baťovským areálem se po roční pauze opět poběží kovářská pětka

12.11.2021 07:41

ZLÍN - V sobotu 13. listopadu se v továrním areálu uskuteční již 7. ročník běžeckého závodu s příznačným názvem Kovářská pětka. „Oblíbené sportovní klání, které se v loňském roce kvůli pandemické situaci nemohlo konat, přivítá opět všechny velké i malé příznivce běhu. Závod pořádá Kovárna VIVA jako součást seriálu Běhů Zlín,“ sdělila za pořadatele Kateřina Martykánová.

Hlavní část závodu na pět kilometrů odstartuje v 10:30 hodin v ulici Vavrečkova u 72. budovy. „Připravena je opět i zkrácená trať na 1900 m, kdy se junioři ve věku 10 až 13 let postaví na trať společně s dospělými a zaběhnou si první okruh z hlavního závodu,“ uvedl za organizátory Zbyněk Rozsypal z Kovárny VIVA a dodal, že zkrátka nepřijdou ani menší děti, pro něž jsou připraveny kratší tratě, jejichž délka je odstupňovaná podle věku a jejich závody budou postupně startovat už od 9:30 hodin.

V předchozích letech se na trať hlavního závodu postavilo kolem stopadesáti závodníků a podobná účast se očekává i v letošním roce. Běžci se do hlavního závodu mohou hlásit prostřednictvím on-line registrací. Startovnépro dospělé při přihlášení dopředu činí 150 Kč, v případě registrace na místě bude startovné 250 Kč. Dětské kategorie jsou zpoplatněny symbolickými 5 Kč a hradit je budou rodiče přímo na místě.

Pro přítomné bude připraveno drobné svatomartinské občerstvení.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Pořadatelé Kovářské pětky