Baťova stopa v Luhačovicích: Nová komentovaná prohlídka

05.05.2024 11:42

LUHAČOVICE - Městské turistické a informační centrum Luhačovice přináší pro začátek letošní lázeňské sezony zcela novou komentovanou prohlídku města s názvem Továrník Baťa a Luhačovice. Tato prohlídka slibuje poutavé vyprávění o jedinečné osobnosti, která v minulosti výrazně ovlivnila celý region.
„K oslavě začátku sezóny se ‚Tomáš Baťa‘ symbolicky prošel v sobotu 27. dubna spolu s turistickým kroužkem po nedokončené silnici ze Zlína do Luhačovic. Pochod měl přes 20 km a vedl po stopě, kterou tato silnice zanechala v krajině. Luhačovice, malebné město s léčebnými prameny, se pyšní spojením s tímto významným průkopníkem obuvnického průmyslu. Baťa zde měl dva obchody a investoval do místních staveb,“ řekla Terezie Bartoníčková z Městského turistického a informačního centra.
Procházky po Luhačovicích nabízejí poutavé vyprávění o jeho odkazu a dalších historických spojitostech. Aktuální termíny prohlídek naleznete na webu www.luhacovice.eu. Konkrétně zde:  https://1url.cz/21LjK.
„První setkání je naplánováno na pátek 10. května ve 14:00 před Městským turistickým a informačním centrem. V lázeňskou sezónu pak každou sobotu či neděli podle aktuálního kalendáře akcí. Nechte se pozvat k objevování historických zajímavostí a spojitostí a nechte se oslovit osobností Tomáše Bati. MTIC nabízí zážitky pro všechny, kdo touží poznat více z bohaté historie našeho malebného města,“ vzkázala Hana Srncová, tisková mluvčí lázeňského města.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Luhačovice