Barum Continental již sedmým rokem plní dětská přání

22.12.2021 12:07

OTROKOVICE - Zaměstnanci, jednotlivci i celé pracovní týmy z otrokovického Continental Barum jsou již sedmým rokem partnerem odboru sociální péče z měst Otrokovice a Zlín a jejich dětských klientů. Jedná se o děti ze sociálně znevýhodněných rodin z nejbližšího okolí, které jsou v péči sociálních pracovnic těchto dvou odborů.
Charitativní projekt Strom splněných přání vznikl v otrokovickém závodě v roce 2015, kdy zaměstnanci poprvé plnili přání vybraným dětem.
Vznik projektu komentuje jednatel společnosti Libor Láznička, který vždy pořizuje minimálně jeden dárek: „V prvním roce proběhl projekt jaksi „na zkoušku“, se seznamem třiceti přání a my očekávali, zda budou dárky rozebrány. To se stalo během jednoho odpoledne, proto jsme seznam dárků navýšili na celou stovku. Zatím ani jeden rok nebyl problém dětská přání splnit a pravidelně je každé dítě obdarováno. Tento typ projektu nám dává smysl a určitě v něm budeme pokračovat i nadále.“
Každoročně se stovka dětí může radovat z krásně zabalených dárků, o jejich balení se starají obětavé kolegyně. Vždy jsou důkladně vybrány děti z rodin, které nemají finanční možnosti pořídit dětem dárky vyšší hodnoty.
„Velice si vážíme dlouholeté spolupráci s vedením firmy a s takto ochotnými zaměstnanci, kteří dělají radost našim dětem. Za všechny děti moc děkujeme,“ uvedla při společném setkání u firemního stromečku Marie Semelová z odboru sociální ochrany dětí z Magistrátu města Zlína.
Pomoc zaměstnanců bývá směrována i nemocným dětem na Dětské klinice FN Olomouc prostřednictvím Šance Olomouc o.p.s., jež prodávají vánoční hvězdy. Prodej vánoční hvězd k těchto charitativním účelům probíhá také v prostorách firmy. V letošním roce byl finanční přínos pro Šance Olomouc více než 17 tisíc korun.
Začátkem nového roku budou v areálu firmy instalovány také tříkrálové kasičky, kde vložením finančního příspěvku je možné podpořit Charitu Otrokovice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Continental Barum s. r. o.