Auto plné migrantů ujíždělo policistům

17.10.2023 12:23

ZLÍNSKO – Násilím museli policisté v pondělí 16. října odpoledne zastavit dodávku kličkující po silnici ze Salaše do Malenovic na Zlínsku. Dvaatřicetiletá cizinka řídila auto pod vlivem drog a převážela v něm 17 migrantů. Po nezbytných úkonech skončilas v policejní cele.
„V pondělí po čtrnácté hodině jsme přijali oznámení od řidiče projíždějícího Bohuslavicemi u Zlína o dodávce se zahraniční registrační značkou, která kličkovala po silnici a ohrožovala ostatní řidiče. Policisté z prvosledové hlídky dodávku podle popisu vypátrali v obci Salaš. Chtěli ji zastavit za pomoci světelných a zvukových výstražných znamení na vozidle. Žena, která dodávku řídila, naopak zrychlila a svou bezohlednou a rychlou jízdou, při níž kličkovala po silnici, ohrožovala další řidiče,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí. V Malenovicích řidička dodávky narazila do protijedoucího vozidla, ale přesto pokračovala v jízdě. Policisté se rozhodli ženu zastavit za pomoci násilného zastavení.
„Žena si po zastavení přesedla na sedadlo spolujezdce, zřejmě chtěla utéct, to se jí ale nepodařilo. Policisté ji zadrželi. Dechová zkouška u ní byla negativní, zkouška na přítomnost drog naopak pozitivní. V nákladovém prostoru dodávky převážela dvaatřicetiletá cizinka sedmnáct migrantů, mužů. Policisté je zajistili a k dalšímu řízení si je převzali kolegové z cizinecké policie. Protiprávní jednání podezřelé ženy budou prověřovat kriminalisté,“ prohlásila na závěr mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje