Astronomický kroužek hledá nové členy z řad školáků.

28.08.2021 11:25

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Chuť a zájem poznávat svět kolem nás. To je jediná podmínka pro přijetí do kroužku, který i pro nadcházející školní rok připravuje valašskomeziříčská hvězdárna.
„Žádné další odborné znalosti ani dovednosti nejsou zapotřebí. Sami se staneme průvodci, kteří školákům pomocí dalekohledu ukáží vesmír a prostřednictvím her a zajímavých pokusů jim vysvětlí, jak funguje okolní svět,“ řekl vedoucí kroužku a odborný pracovník hvězdárny Radek Kraus.

Během schůzek, které budou probíhat jednou týdně, pravděpodobně ve středu, si děti osvojí základy sférické astronomie a astrofyziky, naučí se ovládat dalekohled a orientovat na obloze, proniknou do tajů experimentální fyziky i dějin vědy.
„Nabízíme jim účelné trávení volného času, zároveň je připravíme na možnou účast na astronomické olympiádě nebo v dalších přírodovědných soutěžích,“ doplnil Radek Kraus.

„Poplatek na celý školní rok činí 800 korun za dítě. Zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 571 611 928, případně na e-mailových adresách rkraus@astrovm.cz nebo dkonvicna@astrovm.cz. Zahajovací schůzky proběhnou 8. a 15. září ve hvězdárně,“ upřesnil Josef Beneš, mluvčí hvězdárny. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Hvězdárna Valašské Meziříčí

Pod foto: Radek Kraus