Areál fotbalového hřiště v Sadech má nový systém zavlažování i přípojky vody

06.07.2022 10:36

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Především kvůli možnosti zavlažování trávníku novým systémem, ale také z důvodu chybějící přípojky pitné vody do kabin hráčů a napojení areálu na splaškovou kanalizaci probíhaly od loňského září až do letošního června v areálu fotbalového hřiště v části města Uherské Hradiště-Sady stavební práce za 4,8 milionů korun
„Systém zavlažování hřiště byl doplněn o novou vrtanou studnu a o podzemní zásobníky o objemu 30m3, které budou akumulovat podzemní vodou ze studny. Přibyl i nový řídicí systém závlah. Nová přípojka pitné vody a její vnitřní rozvod ústí v objektech fotbalových kabin, vybudována byla také přípojka areálu na splaškovou kanalizaci. Napojení areálu fotbalového hřiště na sítě již bylo nutností. Do kabin před tím nebyla zavedena pitná voda a týmy si musely vozit balenou vodu s sebou,“ informoval Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.  
 „Hřiště je jednou z tréninkových ploch klubu 1. FC Slovácko, trénují tam mužské týmy A, B i C, přičemž C tam kromě tréninku také hraje zápasy. Plocha ale slouží také pro dívky, juniorky a žačky. Je to jedna z investic, které jsou zakopané v zemi, což ale nemění nic na tom, že zásah už byl maximálně potřebný, v dnešní době je už hřiště bez vody nemyslitelné,“ vysvětlil takřka pětimilionovou investici starosta města Stanislav Blaha. Město záměr řešilo již dříve, věc však protahovaly zejména majetkoprávní vztahy k pozemkům, kterých se stavba týkala.
V poslední řadě byly provedeny vnitřní elektrorozvody, drobné úpravy zpevněných ploch, a také výměna části oplocení, které bylo nahrazeno novým. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště