Aktuální informace k epidemii covid-19 ve Zlínském kraji k 7. únoru

07.02.2022 17:51

ZLÍNSKÝ KRAJ – V nemocnicích Zlínského kraje přibývá pacientů s onemocněním covid-19. „Aktuálně je jich hospitalizováno 162, z toho 15 pacientů leží na jednotkách intenzivní péče a sedm z nich je napojeno na umělou plicní ventilaci. K největšímu nárůstu pacientů došlo v Uherskohradišťské nemocnici,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„V kraji se onemocnění prokázalo u 16 052 osob. Virová nálož v populaci je stále vysoká, denní přírůstky ale postupně klesají a šíření varianty omikron se již dostává za bod vrcholné kulminace. Tento týden lze ještě očekávat relativně vysoké počty záchytů nákazy.
Ve Zlínském kraji bylo k 6. únoru vyočkováno 852 253 dávek, posilující dávku vakcíny proti onemocnění covid-19 dostalo 186 406 osob, dodal mluvčí.
Lidé se mohou nově registrovat také k očkování novou proteinovou vakcínou Nuvaxovid. Předregistrace na očkování vakcínou, která je určena dospělým a nepoužívá se pro očkování posilovací dávkou, byla spuštěna 1. února přes portál https://crs.uzis.cz/.
Více informací k očkování tady: https://www.kr-zlinsky.cz/informace-k-ockovani-proti-covid-19-cl-5064.html.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj