Akademie Václava Hudečka po šestadvacáté

25.07.2022 11:59

LUHAČOVICE - Od 1. do 13. srpna bude v Luhačovicích opět kralovat svým studentům Václav Hudeček a městem se po šestadvacáté ponese zvuk houslí posluchačů Akademie Václava Hudečka. Projekt obsahuje jak stránku edukativní, tak koncertní – to je festival Svátky hudby v Luhačovicích, ten letos jubiluje, koná se již po patnácté.
Projekt bude otevřen 1. srpna v MěDk Elektra v Luhačovicích v 19.30 Zahajovacím koncertem. V programu se představí Václav Hudeček s loňským vítězem Markem Pavlicou. Hosty programu budou sopranistky Marie Svobodová a Veronika Kaiserová. Nebude chybět ani pardubický soubor Barocco sempregiovane, zajímavostí je, že houslisti ze jmenovaného souboru jsou našimi bývalými studenty.
Již tradičně se představí všichni studenti na třech absolventských koncertech a prostor dáme i  laureátům jednotlivých ročníků. V kostele sv. Rodiny v Luhačovicích se 6. srpna v 19.30 představí Jakub Junek a Iva Kramperová Svobodová, klavírní doprovod zajistí prof. Lukáš Klánský.  Již následující den v neděli 7. srpna v 18.00 hodin se z moderního interiéru přestěhujeme do barokního chrámu Narození Panny Marie ve Štípě. Kromě Václava Hudečka se zde představí i řada hostů.
Slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů se uskuteční v pátek 12. srpna od 19.30 v MěDk Elektra. Vítěz získá mistrovský nástroj v hodnotě 150 tisíc korun a pro tuto příležitost nástroj postavil Mistr houslař Jaroslav Kohout a od něj jej zakoupil partner Akademie a předá vítězi. Svoji cenu předá také hejtman ZK Radim Holiš, který převzal patronát nad celým projektem.
Účastní se celkem 18 studentů ve věku od 13 do 22 let. Z toho 11 chlapců a sedm dívek. Ze Zlínského kraje Marek Pavlica.

Vstupenky budou v prodeji v avizovaných předprodejních místech a také hodinu před koncertem v místě konání. Případné další informace, či zprostředkování rozhovorů, natáčení volejte  602 824 587, e-mail presszlin@volny.cz M. Krumpolcové

Miroslava Krumpolcová

ředitelka Spolku V. Hudečka