Agresivní syn skončil za mřížemi, jeho matka má konečně doma klid

04.08.2020 11:22

ZLÍNSKO - Rovnou ve věznici skončil v neděli 2. srpna večer šestačtyřicetiletý muž z Otrokovic, který nerespektoval rozsudek soudu a několikrát bez vědomí a dovolení vnikl do domu své matky, kde usnul.

„Policisté z Otrokovic mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody s tříletou trestní sazbou,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Šestašedesátiletá žena je majitelkou rodinného domu v Otrokovicích. Svému synovi dovolila, že u ní může bydlet, pokud se bude podílet na chodu domácnosti. Syn ale za bydlení neplatil a navíc se k matce choval vulgárně a agresivně, zejména pod vlivem alkoholu. Policisté ho z domu v uplynulých letech opakovaně vykázali.

„Na základě žaloby rozhodl začátkem roku soudce okresního soudu o tom, že syn je povinen vystěhovat si své věci a do domu, kde nemá trvalé bydliště, již dále nevstupovat. Muž ovšem rozsudek nerespektoval a v červenci do domu násilím třikrát vnikl zabezpečeným sklepním oknem. Dvakrát ho přímo v obydlí zadrželi policisté, protože ho odmítal opustit,“ uvedla mluvčí.
V obou případech nadýchal více než dvě promile alkoholu a skončil v protialkoholní záchytné stanici. Po posledním zadržení se už z policejní cely na svobodu nevrátil.

„Policisté z Otrokovic tohoto muže velmi dobře znají. Za uplynulých deset měsíců má v policejních evidencích 28 záznamů pro přestupky a trestné činy násilného charakteru. V rejstříku trestů má deset záznamů. Vulgárně a agresivně se chová nejen ke své matce, ale také k ostatním obyvatelům města,“ doplnila Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ