Agresivní opilec zaútočil na lékaře noži a vyhrožoval podřezáním

18.11.2020 16:25

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížští kriminalisté dnes obvinili z trestných činů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování pětatřicetiletého muže z Holešovska. „Včera napadl v obci na Morkovicku pracovníky záchranné služby a za tuto trestnou činnost mu hrozí až pětileté vězení,“ sdělila dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Dopoledne zavolali spolubydlící z ubytovny záchrannou službu kvůli náhlým zdravotním komplikacím obviněného.„Záchranáři muže naložili do sanitky a poskytli mu prvotní ošetření. Když se však probral, začal být agresívní, fyzicky napadal osádku a křičel, že všechny podřeže a zabije. Poté z vozu utekl a běžel do kuchyňky na ubytovně, odkud si vzal dva nože. Nato se vrátil k sanitce, kde uviděl lékaře. Rozběhl se k němu se slovy, že ho zabije, že ho podřeže. Přitom držel v rukou nad hlavou nože. Doktor před ním začal utíkat a agresor ho chvíli pronásledoval. Poté po něm nože hodil s úmyslem ho zasáhnout,“ popsala dramatické okamžiky policejní mluvčí.
Útočník pak zavrávoral a upadl. Záchranáři toho hned využili a společně s lékařem ho drželi na zemi až do příjezdu policejní hlídky. „Muž byl agresívní i před policisty a zdravotníkům stále vyhrožoval zabitím. Agresora jsme zadrželi a vzhledem k jeho podnapilosti umístili na záchytku,“ dodala Simona Kyšnerová. 
Během dnešního dne kriminalisté zadrženého vyslechli a ještě dnes předloží spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na okresní státní zastupitelství.

Text a foto: Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje