Agresivní opilec skákal po zaparkovaných vozdilech a chtěl se prát se strážníky

01.02.2021 12:36

ZLÍN - Nadměrná konzumace alkoholických nápojů zcela zjevně nesvědčí semačtyřicetiletému muži ze Zlína, kterého přistihla hlídka Městské policie Zlín v okamžiku, kdy naskakoval na zaparkovaná auta a plazil se po nich. Incident, který skončil použitím donucovacích prostředků se odehrál ve čtvrtek 28. ledna večer na sídlišti Jižní Svahy.
„Dotyčný, u nějž docházelo k prudkému střídání nálad, byl velmi vulgární a hlídce MP Zlín tvrdil, že o nic nejde, protože se s majiteli aut zná, dále, že v noci poleze po laně na střechu mnohapodlažního bytového domu, že je naprosto střízlivý, že venčil psa, že má u sebe devítku atd. atd. Zorientovat se v jeho myšlenkových pochodech a ve zmatené komunikaci bylo pro střízlivého velmi obtížné, protože zjevně podnapilý muž nešetřil vulgarismy a jeho myšlenkové obraty nebyly úplně pozemského původu,“ uvedl stupce ředitele městské policie Pavel Janík.
Situace vygradovala v okamžiku, kdy se opilý muž pokusil udeřit jednoho ze strážníků. V tom mu hlídka MP Zlín musela zabránit za použití donucovacích prostředků a další okamžiky tak agresivní muž strávil s pouty na rukou.
„Orientační vyšetření u něj poté prokázalo na 3,2 promile alkoholu v organizmu, a protože nedokázal kontrolovat své chování, převezli jej strážníci po vyšetření lékařem k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. Předtím ale vyrozuměli majitele vozidel, s nimiž opilec přišel do kontaktu. Ti naštěstí žádné zásadní poškození nezjistili,“ sdělil Pavel Janík.
V loňském roce 2020 odvezli zlínští strážníci do protialkoholní záchytné stanice celkem 111 osob. Ani letos zřejmě nebude situace příznivější, protože za necelý první měsíc absolvovaly hlídky MP Zlín převoz sedmi osob. Nejméně v jednom případě tak strážníci zachránili život muži, který si v alkoholovém opojení ustlal v temném koutě poblíž autobusového nádraží v době, kdy noční teploty klesaly hluboko pod bod mrazu.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská police Zlín