Agresivita fanoušků skončila těžkým zraněním jednoho z nich

25.08.2020 12:20

ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sobotní regionální derby fotbalové Fortuna ligy mezi týmy FC Tescoma Zlín a 1. FC Slovácko na zlínské Letné se ani tentokrát neobešlo bez komplikací. Agresivita příznivců obou týmů skončila těžkým zraněním fanouška Slovácka.
„Ještě před začátkem utkání, krátce před patnáctou hodinou, na náměstí Míru ve Zlíně, porušili dva mladí fanoušci hostujícího celku obecně závaznou vyhlášku města tím, že na pódiu zapálili zakázanou pyrotechniku. V průběhu utkání potom fanoušci hostí vhodili na hrací plochu několik dýmovnic. Důsledkem bylo přerušení zápasu kvůli špatné viditelnosti. Ve správním řízení hrozí pachatelům několikatisícová pokuta, zákaz vstupu na další utkání a vymáhání finančních sankcí udělených jednotlivým klubům,“ sdělila dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Jenže tím sobotní nevraživost obou táborů neskončila. Po utkání a výhře hostujícího celku se odebralo několik domácích fanoušků do Uherského Hradiště.
„V restauraci poblíž fotbalového stadionu napadli fanoušky vítězného celku, jednoho z nich těžce zranili a druhého připravili o fotbalový dres a šálu. To si ale příznivci Slovácka nenechali líbit, přivolali posily ze sousedního státu a po půlnoci se vydali k odvetě zpět do Zlína. Nějakou dobu hledali po Zlíně svoje rivaly, ale policisté měli tyto fanoušky pod kontrolou, takže nakonec již k žádné agresi nedošlo,“ pokračovala mluvčí.
Policisté ze Zlína i z Uherského Hradiště vyhodnocují kamerové záznamy jak z fotbalového utkání, tak z následného napadení. Je velmi pravděpodobné, že budou trestně právní kvalifikaci rozšiřovat o další skutky.
„Zápasy mezi znepřátelenými celky rozhodně nepodceňujeme, vnímáme je jako velmi rizikové a odpovídá tomu také nasazení policistů. Kvůli dlouhodobě napjatým vztahům mezi jednotlivými fotbalovými kluby budeme tento stav nadále monitorovat a v případě jakýchkoli náznaků agresivity či jiného protiprávního jednání bez váhání zakročíme,“ zdůraznila Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje