Adventní čas v Rožnově pod Radhoštěm již tradičně otevírá slavnostní rozsvícení vánočního stromu

24.11.2022 13:49

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Rožnově pod Radhoštěm se uskuteční tentokrát v pátek 25. listopadu. „Oblíbené rozsvícení vánočního stromu se však koná téměř ve všech obcích v okolí. Zajímavých akcí je v adventním čase v Rožnově mnohem více, všechny je přehledně najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí. 
Tradiční rozsvícení vánočního stromu, které se v Rožnově koná vždy v pátek před první adventní nedělí, se uskuteční 25. listopadu od 16 hodin na Masarykově náměstí. Připraven bude i doprovodný program - tvořivá dílna pro děti, pošta pro ježíška, vystoupení mažoretek nebo prodej adventních věnců. Samotné rozsvícení stromu se plánuje cca. na 17.15 hodin.
Na rozsvícení vánočního stromu se mohou těšit především děti také v okolních obcích. Ve stejný den jako v Rožnově, se stromečky rozsvítí také v Zašové, Vidči a ve Valašské Bystřici. O den později to bude v Prostřední Bečvě, Veselé a Stříteži nad Bečvou. V neděli 27. listopadu se stromeček rozsvítí v Zubří. V sobotu 3. prosince se vánoční strom poprvé rozsvítí v Horní Bečvě a Hutisku-Solanci.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm