Advent v Kroměříži rozezpívají Bílá, Farna, chlapecký sbor i originální brněnský orchestr

25.11.2022 14:24

KROMĚŘÍŽ - Předvánoční týdny budou v Kroměříži naplněné hudbou. Kromě programů v rámci rozsvícení vánočního stromu a vánočních trhů Šťastné a veselé na Velkém náměstí proběhne v Domě kultury oblíbená série adventních koncertů.
„Ze čtveřice hudebních vystoupení si snad vybere každý. Připravili jsme koncerty osobností, které představí novinky ve svém repertoáru i všem známé písně. Unikátní hudební uskupení zahraje světové hity a v programu posledního koncertu si připomeneme hudbu interpretů, z nichž někteří již nejsou mezi námi, ale jejich písně zůstávají,“ shrnul nabídku ředitel Domu kultury v Kroměříži Pavel Sedláček.
Adventní období a koncertní sérii zahájí v neděli 27. listopadu vystoupení velmi netradičního uskupení Ukulele Orchestra jako Brno s programem Světové hity v netradičním pojetí. Repertoár tvoří více než 80 coververzí popových, rockových i tanečních hitů různých světových interpretů, například kapel Queen, Pink Floyd, ABBA, KISS, AC/DC a podobně.
Na svatého Mikuláše, tedy 6. prosince, je připravený koncert několikanásobné zlaté slavice Lucie Bílé, která vystoupí za klavírního doprovodu Petra Maláska s chlapeckým pěveckým sborem z Hradce Králové Boni Pueri.
„V neděli 11. prosince rozezní divadelní sál vítězka Zlatého slavíka 2021 a držitelka Ceny Anděl 2022 Ewa Farna. Ta kromě osvědčených a oblíbených hitů představí i písně z nového alba Umami, které sbírá velmi pozitivní ohlasy a recenze a je označováno za nejlepší desku Ewiny kariéry,“ pokračoval ve výčtu připravovaných koncertů Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Čtveřici adventních koncertů zakončí v sobotu 17. prosince energická kapela s velkou dechovou sekcí The People. Koncert nazvaný Vzpomínka na Karla Gotta a českou písničku je složený výhradně z českých skladeb a jeho prostřednictvím diváci zavzpomínají nejen na božského Gotta, ale zazní i písně Waldemara Matušky, Hany Hegerové, Marie Rottrové, Věry Špinarové a dalších.
„Vstupenky na adventní koncerty jsou už v prodeji a mohou být krásným dárkem pro vaše blízké,“ doplnil Sedláček.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž