Zloděj rozbil okno u auta a sebral peníze i doklady

19.05.2020 16:58

HLOLEŠOV -  O větší peněžní obnos a doklady přišel včera v Holešově mladík, který je přes noc ponechal v zaparkovaném autě. Dosud nezjištěný zloděj rozbil okno předních dveří a věcí ponechaných v autě se zmocnil.

„ Včera dopoledne přijali holešovští policisté oznámení o vloupání do vozidla. O své věci přišel čtyřiadvacetiletý muž. V pondělí dvě hodiny po půlnoci zaparkoval osobní automobil na náměstí Dr. E. Beneše v Holešově. Vůz řádně uzamkl a odešel. Když se dopoledne o půl desáté k autu vrátil, všiml si, že je rozbité levé přední okno a uvnitř vozu chybí jeho peněženka. Zloděj ji nalezl v přihrádce levých předních dveří,“ sdělila dne policejní mluvčí Simona Kyšnerrová.
V peněžence kromě necelých jedenácti tisíc korun byly i mužovy osobní doklady a platební karta. Pachatel navíc z vozu odnesl také drobné mince v hodnotě tři a půl tisíce korun, které našel ve středovém panelu. „Majiteli tak způsobil škodu odcizením za bezmála patnáct tisíc korun a škodu Zloděj se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu úpodle Kyšnerové po dopadení hrozí až dvouleté vězení.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto PČR Zlínského kraje