Zlínští policisté zachránili život pobodanému muži

14.05.2020 13:11

ZLÍN – Život vážně zraněnému muži zachránili o víkendu ve Zlíně policisté z prvosledové hlídky. Zraněný silně krvácel ze čtyř bodnořezných ran na zádech. Prýštící krev mu tlakovými obvazy zastavili a jejich počínání ocenil i přivolaný lékař.

„Policisté z prvosledové hlídky ze Zlína vyjížděli o víkendu k oznámení o napadení muže v chatě ve Zlíně. Když dorazili na místo události zjistili, že zraněný muž je uvnitř. S lékařským batohem vběhli do stavení, kde muž seděl na židli. Na zádech měl čtyři bodnořezné rány, které silně krvácely,“ řekla dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Policisté neváhali, muže položili a začali s jeho ošetřováním. Snažili se zastavit silné krvácení, což se jim za pomoci několika tlakových obvazů podařilo. Využili přitom znalostí ze zdravotnického proškolení, kterým oba prošli.

„Lékař, který přijel záhy, konstatoval, že policisté svým rychlým zásahem zachránili zraněnému život. Ošetřeného muže poté policisté společně se záchranáři vynesli k vozidlu, kterým ho záchranáři převezli do nemocnice,“ dodala Monika Kozumplíková.

Další okolnosti závažného trestného činu, k němuž došlo mezi blízkými osobami, prověřují zlínští kriminalisté.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: PČR Zlínského kraje