Zlínští filharmonici budou doprovázet pohádku S čerty nejsou žerty

11.01.2023 10:34

ZLÍN - Oblíbená pohádka režiséra Hynka Bočana S čerty nejsou žerty se bude za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů promítat ve čtvrtek 12. ledna od 19 hodin ve Velkém sále Kongresového centra Zlín.
„S čerty nejsou žerty jsou pohádkovým filmem natočeným na motivy vyprávění Boženy Němcové Čertův švagr. Předlohy, v níž dobro vítězí nad zlem díky pekelné spravedlnosti, se ujala dvojice Jiří Just a Hynek Bočan, aby tak dala vzniknout propracovanému scénáři plnému zábavného děje a chytrého nelaciného humoru. Ve výsledku se tak podařilo vytvořit vpravdě kultovní snímek, který je mezi dětmi i dospělými považován za jednu z nejoblíbenějších českých pohádek,“ přiblížila Dagmar Garguláková ze zlínské filharmonie.
K velkému úspěchu pohádky přispěla nemalou měrou i její hudební složka, jíž se ujala autorská dvojice Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák.
„Pohádku o tom, že zlo je vždycky po zásluze potrestáno a dobro odměněno, uvede Filharmonie Bohuslava Martinů za živého hudebního doprovodu symfonického orchestru pod vedením dirigenta Chuheie Iwasakiho,“ dodala Dagmar Garguláková.

Vlastimil Langer
Zdroj: Filharmonie Bohuslava Martinů

Foto: Archiv dirigenta