Zlínský Majáles se po dvou letech vrací v plné síle

05.05.2022 16:51

ZLÍN - Již 10. ročník hudebního festivalu  oživí 6. května celý Zlín. Studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně společně s širokou veřejností přivítají po dvouleté pauze příchod Máje v parku před vilou Tomáše Bati. Na hlavním pódiu se objeví Jakub Děkan, kapela UDG, Maniak a další hudební interpreti.
 „Naším cílem je dát prostor začínajícím talentovaným hudebníkům a umožnit jim vystoupení před živým publikem,“ uvedla Leona Vyhnálková, hlavní manažerka festivalu.
Jednodenní festival se dlouhodobě pyšní bezplatným vstupem, čímž se stává dostupným skutečně pro každého, komu je hudba milá.
Zlínský Majáles pořádá Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) ve spolupráci se Studentskou unií (SU). „Jedná se o akci pořádanou nejen studenty pro studenty, ale i pro širokou veřejnost a návštěvníky z blízkého okolí. Součástí letošního ročníku je pestrý doprovodný program po celém Zlíně. Kromě Silentdisco na střeše nového inovačního centra Silo II nebo beatboxového workshopu s následným koncertem si mohou fanoušci festivalu projít majálesovou stezku Zlínem. Nebude samozřejmě chybět ani každoroční vyhlášení krále a královny Majálesu?“ sdělila Petra Svěráková, tisková mluvčí univerzity.
„Dvouletá pauza nám přijde jako věčnost a stejně jako nám už chybí festivalová atmosféra, doufáme, že park naplníme podobně nedočkavými Zlíňany, kteří jsou hladoví po živé kultuře,“ dodala Leona Vyhnálková.
Začátek festivalu bude tradičně provázet květinový průvod v kostýmech, a nakonec proběhne hvězdná afterparty, která roztančí Star Club Flip v rytmu populárních skladeb. Podrobnější informace k programu budou postupně zveřejňovány na webu a sociálních sítích Studentské unie UTB.
Studentská unie UTB je nezisková organizace, která vznikla v roce 2005. Sdružuje studenty jako skupinu nadšenců, kteří vyměnili svůj volný čas za vylepšení volného času ostatních. Studenti se podílejí na nejrůznějších projektech, které obohacují život nejen jejich kolegů, ale i široké veřejnosti města Zlína. Pod jejich taktovkou vznikají projekty jako Mezinárodní den studentstva, Reprezentační ples UTB, či méně oficiální Vítání prváků, Antiples nebo právě Majáles.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně