Žena v domnění, že soutěží s přítelkyní, přišla o všechny úspory

24.05.2023 09:09

ZLÍNSKO - Další podvod na sociální síti řeší zlínští kriminalisté. Čtyřiašedesátiletá žena v domnění, že komunikuje prostřednictvím sociální sítě se svou známou ze zaměstnání a soutěží s ní o večeři, odeslala kopii své platební karty a následně potvrdila několik bankovních transakcí, přičemž přišla o veškeré své úspory, celkem o 272 tisíc korun.
„Kriminalisté přijali trestní oznámení od podvedené ženy koncem minulého týdne. Neznámý pachatel využil profil její kamarádky na sociální síti, za kterou se vydával a poslal ženě zprávu s žádostí o její telefonní číslo. Následovala informace, aby se spolu přihlásily do soutěže o večeři. Žena souhlasila a začala ‚soutěžit‘. Netušila, že jde o její úspory,“ uvedla Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
V rámci soutěže měla žena zaslat oboustrannou kopii platební karty a zadat číslo svého bankovního účtu. Žena učinila vše dle instrukcí a následně také potvrdila několik plateb ve svém mobilním telefonu.
„Když se přihlásila do svého bankovnictví, zjistila, že zůstatek na jejích účtech činí 143 korun. Pachatel jí vybral peníze z běžného i spořicího účtu. Za podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj na foto: Policie Zlínského kraje