Závada na elektroinstalaci zapříčinila požár hospodářských objektů v Lípě

29.11.2021 18:08

LÍPA – Dnešní ranní požár, který zasáhl dva hospodářské objekty v Lípě u Zlína, způsobil předběžně vyčíslenou škodu za 300 tisíc korun. Příčinou byla závada na rozvodech elektroinstalace, nikdo nebyl zraněn, hasiči uchránili hodnoty za dalších 300 tisíc korun.
„V 7:17 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Zádveřice a Lípa.
Hasiči v dýchacích přístrojích zjistili, že hoří hospodářské objekty v dvorní části za objektem restaurace. Objekty sloužily pro uskladnění různého materiálu. Ještě před naším příjezdem majitelé a zaměstnanci prováděli hašení s pomocí hasicích přístrojů. K uhašení požáru jsme použili tři vodní proudy. Následně hasiči měřili teplotu termokamerou a rozebírali části objektů, aby se dostali ke skrytým ohniskům požáru,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
V jednom z objektů našli hasiči tlakovou láhev na propan butan, kterou vynesli a ochlazovali vodou. Později byla nalezena i tlaková láhev s kyslíkem, která byla prázdná. Požár se díky rychlému zásahu hasičů nerozšířil na další objekty.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje