Žárlivost byla důvodem, proč trojice útočníků surově napadla a zranila jiného muže

11.07.2020 12:04

ZLÍNSKO – Vězení v délce tří až deseti let hrozí třem mužům, kteří na konci srpna loňského roku v Otrokovicích u nákupního střediska ve večerních hodinách napadli a těžce zranili osmatřicetiletého muže, jenž musel být hospitalizován v nemocnici.
„Ležícího muže, který takový útok nečekal a nijak se mu nebránil, útočníci kopali do hlavy a celého těla. Způsobili mu mnohačetná zranění, která si vyžádala hospitalizaci v nemocnici,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Násilníci přestali s kopáním v okamžiku, kdy z nákupního centra vyšla prodavačka a pohrozila jim, že zavolá policii. Lékařskou pomoc přivolali zraněnému muži náhodní kolemjdoucí. Důvodem napadení byla podle mluvčí žárlivost. Všichni účastníci byli v době incidentu silně pod vlivem alkoholu.
„Zlínští kriminalisté v těchto dnech podali státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti třem obviněným mužům ve věku devětačtyřicet, jednapadesát a třiatřicet let za spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví, kterých se dopustili ve spolupachatelství. V případě odsouzení hrozí všem trest odnětí svobody na tři až deset let,“ dodala Monika Kozumplíková.
Obvinění muži byli již několikrát soudně trestaní pro různorodou trestnou činnost. Jedná se o osoby bez stálého bydliště. „Dva z obviněných, kteří jsou v současné době ve věznici pro jinou trestnou činnost, se k útoku doznali, třetí, nejstarší z nich, popírá, že by se na incidentu podílel,“ dodala mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: PČR