Zájemci z otrokovických domů s pečovatelskou službou byli naočkováni

28.02.2021 12:48

OTROKOVICE - Ve čtvrtek 25. února byli úspěšně naočkováni vakcínou Comirnaty od Pfizer/BioNTech obyvatelé Domů s pečovatelskou službou v ulicích Hlavní 1161, Nivy 283 a seniorského domu Školní 1299.
"Krajský úřad Zlínského kraje vyzval zástupce města Otrokovice, aby pomohli při organizaci očkování obyvatel domů s pečovatelskou službou na našem území. Zaměstnanci města poskytli součinnost a díky společnému úsilí se podařilo první dávkou naočkovat ty obyvatele, kteří měli zájem. Do těchto domů přijel mobilní očkovací tým, jehož členové lidem aplikovali vakcínu v místě jejich bydliště,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Celkem se jednalo o 86 obyvatel, kteří o očkování projevili zájem. Očkování druhou dávkou se uskuteční 18. března 2021,“ informoval Kamil Hric z odboru sociálního Městského úřadu Otrokovice.
Město Otrokovice má možnost zajistit otrokovickým seniorům i jiným občanům z rizikových skupin, kteří při současné epidemiologické situaci mají obavy chodit do obchodů, bezplatné objednání nákupu potravin, který jim bude rovněž bezplatně dovezen až do domu. Pokud lidé o tuto službu požádají, je nutné případně nahlásit, že se nachází v karanténě či izolaci, aby mohlo být zajištěno i bezkontaktní předání! „Tuto možnost nabízí prodejna potravin ENAPO na Baťově, přímé objednávky je možné učinit u vedoucí obchodu paní Zpěvákové, tel: 603 562 165,“ připomněla tisková mluvčí radnice.
„Rovněž sdělujeme, že pokud se kdokoliv ocitne v tíživé životní situaci či bude potřebovat pomoc se zajištěním služeb, ochranných pomůcek, vyzvednutím léků, bydlením apod., nechť kontaktuje příslušné pracovníky sociálního odboru Městského úřadu Otrokovice,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice