Výluka v dopravě na Filmových ateliérech jde do finále

04.12.2022 08:01

ZLÍN - Z důvodu výstavby zpomalovacího prahu v rekonstruované ulici Filmová ve Zlíně nebudou od 5. prosince po dobu 11 dnů zajíždět do lokality Filmových ateliérů žádné autobusy MHD. Všechny spoje MHD budou ukončeny na provizorním obratišti pod parkovištěm u krematoria. Spoje budou označeny jako linka 32X.
„Pro lokalitu Filmové ateliéry ve Zlíně platilo pro MHD linky 32 výlukové opatření již od konce letošního září. Z důvodu rekonstrukce Filmové ulice zajížděly k Filmovým ateliérům autobusy MHD linky 32 jen v pracovních dnech v ranních a večerních hodinách. Ostatní spoje – označené jako 32X – se otáčely u krematoria,“ informoval Vojtěch Cejkota, tiskový mluvčí dopravní společnosti.
Na tento stav naváže závěrečná fáze rekonstrukce ulice s výstavbou zpomalovacího prahu. V termínu od pondělí 5. do čtvrtka 15. prosince nebude umožněn ve Filmové ulici průjezd vozidel MHD po dobu celých 24 hodin denně. Všechny autobusové spoje, které podle pravidelného jízdního řádu měly zajíždět do Filmových ateliérů, budou po celý den označeny 32X a budou se otáčet na provizorním obratišti u krematoria.
„Také zastávka Lesní hřbitov bude v obou směrech zrušena a nahrazena pro nástup i výstup zastávkou v provizorní točně. Spoje linek 32K a 32F, které přijíždějí z Kudlova nebo dále pokračují na Kudlov, projedou provizorní točnou a vynechají úsek na Filmové ateliéry-točnu – tedy mezi zastávkami Kudlov-tiskárna a Lesní hřbitov pojedou přímo. Spoje linky 32F (Kudlov – Lesní hřbitov – Náměstí Práce) budou z provozních důvodů oproti standardnímu jízdnímu řádu o tři minuty uspíšeny,“ dodal mluvčí.
Výlukové jízdní řády v modré barvě budou vyvěšeny na zastávkách. Aktualizovány budou také jízdní řády v elektronických informačních systémech.
„Od pátku 16. prosince by se měl na linku 32 vrátit opět normální provoz podle původních jízdních řádů,“ uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Jan Tesař.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice