Vojtech Szabó Jazz Band představí nové album ve zlínském zámku

27.07.2021 16:08

ZLÍN - Živý Zlín nabídne v pátek 30. července na nádvoří zámku Zlín od 19.00 koncert fenomenálního akordeonisty Vojtecha Szabó s jeho kapelou Vojtech Szabó Jazz Band.
V rámci koncertu tento slovenský hudebník žijící ve Zlíně představí album Szabotage, které v nedávné době toto hudební těleso nahrálo.
„Projekt Vojtech Szabó Jazz Band vychází z odkazu velikána francouzského gypsy swingu, kytaristy Djanga Reinhardta, hraje v obsazení akordeon - Vojtech Szabó, kytara - Pavol Bereza, kontrabas - Ján Rigó a bicí - Josef Bagár. Jako host koncertu vystoupí Eliška Lajdová,“ uvedla Markéta Jančová, PR a produkce kulturní agentury Živý Zlín.
Vojtech Szabó podle odborníků patří k evropské interpretační špičce ve hře na akordeon.
Písně z posledního alba představují akordeonistu také jako aranžéra, album obsahuje píseň Song for Julie věnovanou jeho manželce a Little 5/4 samba, kterou hudebník napsal pro dceru. Vojtech Szabó se věnuje převážně jazzové, francouzské a argentinské hudbě, ale svým progresivním stylem a hrou na elektrický akordeon oslovuje i popové a rockové publikum. Vedle koncertování se stará o mladé akordeonisty, je žádaným pedagogem
a pořádá výchovné koncerty.
Spolupracuje s hudebními osobnostmi jako je Pavel Šporcl, Michael Kocáb, Ondřej Gregor Brzobohatý, Felix Slováček ml., Ondřej Soukup, Samuel Farthing a dalšími. Dále také se zlínskou Filharmonií Bohuslava Martinů, Městským divadlem Zlín či Slováckým divadlem Uherské Hradiště.
„Živý Zlín připravil v srpnu další mimořádné koncerty: Ej, ženy, ženy: O. Jaluvka – arciloutna & P. Pavlinec – cimbál (4. srpna/19.00/nádvoří zámku) nebo Barokní koncert – B. M. Willi, T. Netopil, P. Nikl (LHAK) (17. srpna/19.30/nádvoří zámku). 21. srpna pak do Zlína zavítá Divadlo kjógen s originálními japonskými fraškami (21. srpna/19.00/nádvoří zámku),“ dodala Jana Kubáčová, vedoucí agentury.
Vstupné 140 Kč / Senior 100 Kč / předprodej na pokladně expozice Malý svět poznání, 1. patro, zámek Zlín, út – ne 14:00-18.00 / rezervace: info@zivy-zlin.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Agentura Živý Zlín