Ve Vsetíně budou vzpomínat na Josefa Sousedíka

14.12.2022 10:07

VSETÍN - V Masarykově veřejné knihovně Vsetín na Dolním náměstí se ve čtvrtek 15. prosince bude vzpomínat na Josefa Sousedíka, nezapomenutelného vynálezce, podnikatele, veřejného činitele a hrdinu, který byl zastřelen při výslechu gestapem právě 15. prosince v roce 1944.
„Od 18 hodin ve společenském sále knihovny uvítají moderátoři Petr Filgas a Dalibor Maruna zajímavé hosty: Martina Pátka, režiséra filmů Osudová Strela a Génius Valašska, Jiřího Kohutku, autora knihy Josef Sousedík (ne)zapomenutý vynálezce, továrník, politik a vlastenec, syna Josefa Sousedíka Tomáše a další hosty,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Program slavnostně zahájí starosta Vsetína Jiří Čunek, ještě před začátkem akce ale vystřelí z hmoždíře na Dolním náměstí Valašští rytíři.
Během přestávky v programu budou přítomni moci ochutnat a ocenit výrobky studentek a studentů školy, která nese Sousedíkovo jméno – žáků cukrářského oboru Středí odborné školy Josefa Sousedíka Vsetín.
Na tuto událost srdečně zve i syn Josefa Sousedíka Tomáš. „Jsem rád, že na rozdíl od totalitní minulosti, kdy Josef Sousedík bylo zakázané jméno, můžeme jeho výročí svobodně a důstojně oslavit a přizvat hosty, kteří k jeho životu mají co říci. Na všechny se těšíme,“ dodal.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín