Ve vedení Krajského úřadu Zlínského kraje dochází k personálním změnám

01.05.2022 12:50

ZLÍNSKÝ KRAJ – Od 1. května má Krajský úřad Zlínského kraje novou ředitelku, kterou se stala Jitka Hlavačková. „K personálním změnám dochází také ve vedení dvou odborů krajského úřadu: s účinností od 1. května jmenovala Rada Zlínského kraje do funkce vedoucí odboru Kancelář hejtmana Jaroslavu Sílešovou a s účinností od 1. června nastoupí na post vedoucího Odboru sociálních věcí Tomáš Bernatík,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Novou ředitelku krajského úřadu Jitku Hlavačkovou jmenoval hejtman Radim Holiš po předchozím souhlasu ministra vnitra. Prostředí krajského úřadu zná, protože v něm pracuje už od roku 2006: nejprve v Odboru projektového řízení, kde několik let vedla Oddělení přípravy a realizace projektů, od ledna 2021 do dubna 2022 pak vykonávala funkci vedoucí Odboru kancelář hejtmana. Na postu ředitele úřadu nahradila Milana Štábla, který ve funkci skončil v únoru a nyní působí na pozici náměstka sekce IT a veřejných zakázek na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.
Na místo vedoucí/ho odboru Kancelář hejtmana bylo vyhlášeno výběrové řízení. V něm uspěla  Jaroslava Sílešová, která si na Zlínský kraj přináší zkušenosti coby ředitelka kanceláře předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (v letech 2018-2021). Už předtím působila na vedoucích pozicích v institucích veřejné správy i samosprávy.
Místo vedoucího Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Zlínského kraje obsadí od 1. června Tomáš Bernatík, který v současné době pracuje jako zástupce ředitele Charity Otrokovice a má předchozí zkušenosti z vedení několika organizací sociálních služeb. 

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj