Ve Valašském Meziříčí začala stavba nové autobusové zastávky

28.07.2021 08:29

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Dodavatelská firma zahájila v tomto týdnu výstavbu autobusových zálivů po obou stranách ulice Vsetínská. Výrazně se tak usnadní přístup k MHD zejména pro seniory z nedalekého městského bytového domu.
„Valašskomeziříčská radnice vybrala pro umístění nových zastávek lokalitu naproti služebně místního oddělení Police ČR v ulici Vsetínská,“ sdělil tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Naším cílem je vyhovět četným žádostem obyvatel nedalekého městského bytového domu se zvláštním určením na ulici Tolstého. Zde máme k dispozici 65 bytů a v objektu sídlí také místní klub seniorů. S ohledem na sníženou pohyblivost tamních obyvatel je opravdu na místě, usnadnit jim přístup k městské hromadné dopravě,“ uvedl starosta Robert Stržínek.
Po obou stranách ulice Vsetínská tak vzniknou nové zálivy, nástupní plochy a přístřešky autobusových zastávek. S ohledem na rozsah prací a nezbytné úpravy na hlavním silničním tahu městem činí náklady bezmála dva miliony korun.
„Kvůli stavbě došlo k zúžení jízdních pruhů. Žádáme proto řidiče, aby místem projížděli se zvýšenou opatrností. Termín pro dokončení stavebních prací je stanoven do konce srpna,“ doplnil Aleš Cáb z odboru komunálních služeb radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZ