Ve Valašském Meziříčí se bude v sobotu snídat na výletě

07.05.2021 07:34

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Posnídat v duchu Fairtrade a ještě si užít rodinný výlet se svými může být vhodný plán na nastávající sobotu, která je pravidelně zasvěcena kampani Férová snídaně.
„Valašské Meziříčí je fairtradové město a k oblíbené kampani se připojuje každý rok. S ohledem na epidemickou situaci se však v sobotu 8. května nesejdeme na prvním nádvoří zámku Žerotínů, jak jsme zvyklí. V duchu sloganu Snídáme férově, tentokrát na výletě! stačíletos vzít košík s férovými dobrotami a vyrazit s nejbližšími posnídat na oblíbené místo v přírodě,“ vyzvala místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Na účastníky letošního ročníku navíc čeká zajímavá odměna. „Je potřeba, aby se všichni nejprve zaregistrovali na webu www.fairtrade.cz, kde také vyplní místo své snídaně. První tři piknikující, kteří poté zašlou fotku ze snídaně na e-mail stritezska@muvalmez.cz se mohou těšit na balíček s fairtradovými pochoutkami od města Valašské Meziříčí,“ uvedla Alena Střítezská z oddělení rozvoje města.

Férová snídaně je pikniková akce na podporu pěstitelů. Koná se tradičně na Světový den pro fair trade. Kampaň organizuje Fairtrade Česko a Slovensko vždy druhou květnovou sobotu.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ