Ve Smolině se uskuteční veřejné projednání odkanalizování obce

18.03.2023 09:13

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – V rámci přípravy výstavby vodního díla Vlachovice se místní části Smolina v blízké budoucnosti dotkne nutnost zbudování splaškové kanalizace. „Odkanalizování se bude vztahovat na všechny nemovitosti, protože vodní tok Smolinka bude jedním z přítoků připravované vlachovické přehrady. Celý záměr se obyvatelům Smoliny blíže představí na veřejném projednání, které se uskuteční v sále tamního kulturního domu v pondělí 27. března 2023 v 16 hodin. Přítomní budou zástupci Povodí Moravy, města Valašské Klobouky, osadního výboru a projekční firmy,“ uvedla Lenka Zvonková, tisková mluvčí kloboucké radnice.
„Stavba kanalizace v místní části Smolina bude velkým a náročným projektem, který bude financovat a koordinovat Povodí Moravy a město Valašské Klobouky. Obyvatelé se nyní mohou přijít seznámit s projektem nové kanalizace a s předběžným časovým plánem, podle něhož bude v nadcházejících letech vznikat. Například už v průběhu letošního jara se do terénu vydají projektanti, aby zhodnotili současný stav napojení rodinných domů na kanalizaci,“ popsal starosta města Valašské Klobouky Josef Bělaška.
„Na veřejné projednání zveme členy všech domácností, aby načerpali co nejvíce informací. V průběhu setkání také bude prostor pro jejich dotazy,“ dodal starosta.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky