Valmez podporuje profesionální hasiče

28.01.2022 11:54

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice každoročně finančně přispívá na zajištění akceschopnosti místní stanice Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. „Letos tak hasičům poskytne dotaci 300 tisíc korun na nákup motorového člunu a průmyslového čističe podlah,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Hasičský záchranný sbor je pro nás důležitým partnerem v případě zvládání a likvidace požárů, povodní a dalších krizových událostí. Zastupitelé proto pravidelně schvalují dotaci na nákup vybavení nezbytného pro zajištění a zvýšení akceschopnosti místní zásahové jednotky,“ řekl starosta Robert Stržínek.
Pro letošní rok tak hasiči požádali Valašské Meziříčí o pomoc s nákupem motorového člunu a průmyslového čističe podlah v souhrnu za 350 tisíc Kč. „Člun využijí zejména při vyhledávání pohřešovaných osob či řešení průmyslových a jiných havárií na vodní hladině. Průmyslový čistič jednotce výrazně pomůže s údržbou podlah mimo jiné v garážích. Zastupitelé rozhodli, že hasičům poskytneme dotaci 300 tisíc korun s tím, že zbývající náklady uhradí Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje z vlastních zdrojů,“ navázal starosta Stržínek.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZ