V Rožnově začíná stavba vodovodu

25.03.2023 08:16

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Stavba vodovodu na Horních Pasekách začne v pondělí 27. března a bude probíhat na několika místech současně. Obyvatelé dané lokality se musí připravit na určitá dopravní omezení. Vodovod Horní Paseky by měl být vybudován do ledna roku 2025. „Investiční akce Vodovodu a kanalizace Vsetín a.s. s sebou nese náklady ve výši 107 milionů Kč, na stavbu byla schválena dotace z Ministerstva zemědělství ve výši 75,5 milionů Kč,“ uvedla uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Vybudování vodovodu bude rozděleno na tři jednotlivé části. Součástí stavby je mimo pokládky vodovodního řadu a výtlačného řadu, také výstavba objektu čerpací stanice a objektu vodojemu v části Sladské.
Stavba s ohledem na svůj rozsah bude probíhat na několika místech současně s podmínkou zajištění dopravní obslužnosti. Obyvatelé dané oblasti budou o plánovaných uzavírkách komunikací informováni přímo stavbyvedoucím. Pro zajištění informovanosti široké veřejnosti bude aktuální harmonogram zveřejňován také na webových stránkách města www.roznov.cz.
„Doposud byli obyvatelé Horních Pasek závislí na lokálních zdrojích vody, např. studnách a já věřím, že všichni ocení možnost připojit se na vodovod, který zde bude vybudovaný. Je to velmi složitý projekt, který s sebou nese jistá dočasná omezení a je nutné počítat s tím, že se v místě stavby bude pohybovat těžká technika. Žádáme proto obyvatele o trpělivost, zvýšenou opatrnost a dodržování dopravního značení,“ dodala místostarostka města Markéta Blinková.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZK